logo chef icon search icon

Workshops


Wegens de aangescherpte coronamaatregelen is VHC ActiFood genoodzaakt een aantal van de workshops voor nu te annuleren en op een nader te bepalen moment in het voorjaar van 2022 in te halen. 

Hierover ontvangt u t.z.t. bericht indien u zich had ingeschreven voor de betreffende workshops.

 

SVH Kok

Tijdens dit opleidingsprogramma worden deelnemers in 22 lesdagen klaargestoomd voor het examen tot SVH Kok.

De cursus start op:

Maandag 22 november
Let op: opgeven is niet meer mogelijk. 

Dinsdag 23 november
Let op: opgeven is niet meer mogelijk.

HACCP

Bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen hierdoor alle aspecten van het voortbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren. Volg nu de training HACCP bij het Horeca Vakcollege!

De training vindt plaats op:

Dinsdag 30 november
Let op: opgeven is niet meer mogelijk

SVH Sociale Hygiëne

Tijdens de openingstijden van ieder (horeca)bedrijf, stichting, evenement, instellingen of sportverenigingen waar alcohol geschonken wordt, dient volgens de Dranken- en Horecawet iemand aanwezig te zijn die in het bezit is van het SVH-diploma Sociale Hygiëne.

De cursus vindt plaats op:

Woensdag 8 december
Let op: aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk.

Woensdag 9 februari 2022
Aanvang: 08.30 uur
Duur: 09.00 – 17.00 uur

SVH Keukenassistent

In 12 lesdagen klaargestoomd tot SVH keukenassistent. Dit is de startfunctie voor een loopbaan in de keuken.
De keukenassistent helpt de kok bij het koken, maken van planningen, voorbereiden van eenvoudige gerechten en leert elke dag wat nieuws.

De cursus start op:

Woensdag 12 januari
Duur: 09.00 – 17.00 uur

Gastvrijheid

Let op: wegens de aangescherpte coronamaatregelen is deze workshop geannuleerd. De workshop zal in het voorjaar worden ingehaald op een nog nader te bepalen moment. 

Tijdens de training ‘blink uit in gastvrijheid’ laat Horecadiva Margaretha Wierda u ontdekken hoe u en uw medewerkers kunnen uitblinken in gastvrijheid. Een training boordevol inspiratie!

 

Uitpakken met (h)eerlijke visgerechten

Let op: wegens de aangescherpte coronamaatregelen is deze workshop geannuleerd. De workshop zal in het voorjaar worden ingehaald op een nog nader te bepalen moment. 

Wilt u als chef-kok uw gasten verrassen met visgerechten die net een tikkeltje anders zijn dan uw horecabuur? Dan is deze masterclass geknipt voor u!

 

Scoren met streetfood

Let op: wegens de aangescherpte coronamaatregelen is deze workshop geannuleerd. De workshop zal in het voorjaar worden ingehaald op een nog nader te bepalen moment. 

Tijdens deze workshop laten de foodexperts van deze specialist van Latin American Streetfood u zien en proeven hoe onderscheidend lekker hun producten zijn. Bovendien kunt u zich met streetfood onderscheiden van uw concurrent!

 

Foodfotografie

Let op: wegens de aangescherpte coronamaatregelen is deze workshop geannuleerd. De workshop zal in het voorjaar worden ingehaald op een nog nader te bepalen moment. 

Allemaal kreten die u vaak voorbij hoort komen. Dat is niet voor niets: als u eruit wilt springen met uw horecazaak, moet u aan de bak. Laat uw producten en bedrijf zien met mooie foto’s. Vertel uw persoonlijke en authentieke verhaal!
Leer in deze workshop hoe u mooie (food)foto’s maakt met uw smartphone.