Beste ondernemer,

Inmiddels heeft het kabinet meer tijd gekregen om de maatregelen t.b.v. de financiële malaise in de horeca verder uit te werken of toe te voegen. Graag stellen wij u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen rondom deze maatregelen en mogelijkheden voor uw onderneming.

Meer duidelijkheid over de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkvoorbehoud (NOW)
Het noodloket voor de NOW is geopend. Het is een belangrijke maatregel voor ondernemers omdat deze op basis van het omzetverlies een percentage van de loonsom inclusief werkgeverslasten vergoedt.

Let op, er wordt gesteld dat tot 90% van de loonkosten wordt vergoed, maar dit percentage valt in de praktijk vaak lager uit. De vergoeding wordt namelijk berekend over het sv-loon plus een opslag van 30% voor de werkgeverslasten. Echter is het zo dat wanneer u alle werkgeverslasten meerekent, zoals de reservering vakantietoeslag en ww-premie, deze 30% onvoldoende toereikend is. Lees hier meer over onder punt 6. Lees meer

Aanvraag uitstel van betaling Belastingdienst nu ook online mogelijk
Wanneer u als ondernemer door de uitbraak van het Coronavirus in betalingsproblemen komt, kunt u de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Om aanspraak te maken op deze maatregel, kunt u het uitstel nu ook online aanvragenLees hier meer over onder punt 1. Lees meer

Nieuw! Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Torzo)
Een geheel nieuwe maatregel. De Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers is geopend voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die in de knel komen door de Coronacrisis. Er twee zijn manieren van ondersteuning opgezet:
– Maximaal 3 maanden inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum.
– Daarnaast kan een lening voor bedrijfskapitaal worden aangevraagd.
Lees hier meer over onder punt 7.
Lees meer

Details rondom Beleidsregel tegemoetkoming schade door COVID-19 zijn bekend
Inmiddels zijn de details van deze maatregel bekend. Voor de sectoren die noodgedwongen (deels) moeten sluiten in verband met het Coronavirus is er de beleidsregel tegemoetkoming schade COVID-19. De staat vergoedt, mits u aan de voorwaarden voldoet, tot €4.000,-. De regeling is enkel bestemd voor bedrijven binnen bepaalde sectoren die zijn bepaald op basis van de SBI-code (zie kvk-uittreksel). Check hier of uw SBI-code in aanmerking komt. In ieder geval zijn de codes 55.10.1 (hotel-restaurant), 56.10.1 (restaurants) en 56.10.2 (fastfoodrestaurants, cafetaria’s, ijssalons, eetkramen e.d.) opgenomen in de lijst. Lees hier meer over onder punt 8. Lees meer

Alle Maatregelen & Mogelijkheden

Hieronder treft u een overzicht van alle overheidsmaatregelen en mogelijkheden. Klik voor meer informatie.

BEKIJK VOLLEDIGE DOCUMENT

 

Rekenvoorbeeld

Om inzicht te bieden hoe deze maatregelen u kunnen steunen, in combinatie met andere offensieve maatregelen, zoals het starten met een afhaal- en bezorgservice, hebben we onderstaand een vereenvoudigd rekenvoorbeeld uitgewerkt. Het voorbeeld toont aan hoe u liquiditeit kan behouden in uw onderneming door het toepassen van de maatregelen. Het voorbeeld is gebaseerd om fictieve getallen.

BEKIJK REKENVOORBEELD

 

HULP NODIG?
VHC ActiFood staat voor u klaar
Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen voor overleg en advies. Wij zijn u in deze tijd graag van dienst waar mogelijk. Kunt u wel wat hulp gebruiken? Stuur dan een e-mail naar info@actifood.nl.
Succes!

Met vriendelijke groet,
Team VHC ActiFood BV