chef icon search icon

Lakenvelder Burger

Lakenvelder vlees

Van kasteelkoe tot hobbyras, van parkrund tot dubbeldoelkoe: de Lakenvelder is een pronkstuk. Het rund met de witte band over haar rug en buik mocht vroeger het landgoed van adelen sieren, maar bewijst zich tegenwoordig als duurzame koe.

Het bijzondere koeienras wordt op grote schaal, 250 Lakenvelders, in stand gehouden. Ze lopen veel buiten, eten voornamelijk gras, kruiden en maïs en leven zo lang mogelijk op de boerderij en bij de moeder, ook de stierkalfjes. Het vlees is uit het reguliere circuit gehaald om onder andere burgers van topkwaliteit te kunnen leveren.

Omdat de Lakenvelder van oorsprong een trekdier is, heeft het de unieke eigenschap om suikers op te slaan in spieren. Samen met de schitterende vetverhouding proeft u dat de structuur en smaak van de Lakenvelder terecht is verkozen boven de Black Angus, de Hereford en zelfs de Wagyu. U hoeft niet meer naar Japan voor het lekkerste rundvlees! De Lakenvelder is namelijk te bewonderen langs de rondweg van Sneek en haar vlees is te bestellen bij VHC ActiFood!

Lakervelder burger
Doos à 24 x 180 gram

Bestel de Lakenvelder burger