chef icon search icon

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Het komt bij ons overal terug. Ons volledige elektriciteitsverbruik komt uit Nederlandse windenergie met Milieukeur van SMK. Dankzij 10.000 m2 zonnepanelen kunnen wij ons eigen energieverbruik voorzien. Alle opslag- en distributieloodsen zijn voorzien van ledverlichting. Ons verscentrum wordt volledig gekoeld door een klimaat neutrale koelinstallatie. De warmte die vrijkomt, wordt gebruikt voor het verwarmen van opslagloodsen en kantoren.

Wagenpark

Ons wagenpark voldoet aan de strengste emissienormen. Het geluidsniveau van de vrachtwagens is laag: de opbouw is PIEK-gecertificeerd. Bij een aantal vrachtwagens wordt de energie verzorgd door zonnepanelen op het dak en het koudemiddel is volledig. De koeling van een, door de zon gekoelde vrachtwagen, blijft doordraaien als de motor stilstaat. Hierdoor blijft de temperatuur in de laadruimte gekoeld. Het wagenpark voor de buitendienstmedewerkers wordt gefaseerd overgezet naar elektrisch.

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid staat hoog op onze agenda. VHC ActiFood werkt volgens de strenge HACCP-richtlijnen en is daarvoor volledig gecertificeerd. Ook voldoen wij aan de nog strengere BRC-normen voor ons kwaliteitsmanagementsysteem, productie- en procesfaciliteiten en persoonlijke hygiëne van werknemers. Ons kwaliteitsteam houdt de voedselveiligheid nauwlettend in de gaten en houdt medewerkers en leveranciers scherp.